Doorgaan naar hoofdcontent

Verschillende oorzaken van rugpijn


Rugpijn veroorzaakt veel overlast en hinder voor de normale levensstijl van een persoon. Er zijn een aantal oorzaken van rugpijn, maar de twee meest voorkomende oorzaken van schijven zijn schijfletsel en degeneratieve schijfziekte. Schijfdegeneratie leidt tot verlies van watergehalte dat de opening tussen twee wervels verkleint. Dit kan beknelling van een zenuw en daaropvolgende pijn veroorzaken. 

Uitpuilende schijven worden over het algemeen verward met gescheurde schijven. Hoewel de eerste aandoening normaal is, kan de latere aandoening ernstig zijn. Schijven kunnen overdag uitpuilen omdat ze het lichaamsgewicht dragen, en 's nachts weer normaal worden als we slapen. Gescheurde schijven zijn beschadigde schijven veroorzaakt door lekkage van gelei-achtige substantie genaamd nucleus pulposus.

Oorzaken van rugpijn - de middenrug

Onder de oorzaken van rugpijn kan pijn in het midden van de rug worden veroorzaakt door een slechte houding of langdurig in één houding zitten. Een slecht ontworpen stoel kan ook leiden tot pijn in het midden van de rug. Op etherisch niveau kunnen stress en emotionele zorgen spierstijfheid veroorzaken die leidt tot pijn in de rug. De meeste gevallen van rugpijn kunnen worden toegeschreven aan emotionele onbalans.

Als uw rugpijn wordt veroorzaakt door normale bewegingen zoals buigen of draaien, kan dit het gevolg zijn van een hernia of een gewrichtsprobleem van de wervelkolom. Het kan ook komen door spiertrekkingen in de rug. Spierpijn is een van de meest voorkomende oorzaken van rugpijn, die kunnen optreden bij het dragen van een zwaar gewicht. Pijn die constant rond de borst of middenrug is, kan het gevolg zijn van een gebroken rib. De reden kan een blessure of lang bestaande osteoporose zijn, die de botten verzwakt. Nierinfecties kunnen ook middenrugpijn veroorzaken. De symptomen zijn pijn en ongemak bij het plassen.

Een van de meest voorkomende oorzaken van rugpijn is een maagzweer. Pijn in het midden van de rug die wordt geaccentueerd na een maaltijd. Zware inspanning kan ook pijn veroorzaken als gevolg van letsel aan de rugspieren.

Uw rug speelt een vitale rol bij mobiliteit en heeft zorg en aandacht nodig door middel van lichaamsbeweging en goede voeding.

Reacties

Populaire posts van deze blog

De waarheid over ADD bij volwassenen en follow-up

 Als je een volwassene bent met adhd, is de kans groot dat je op een bepaald moment in je leven het gevoel hebt gehad dat je 'je potentieel niet waarmaakt'. Dit oordeel manifesteert zich vaak wanneer je de balans opmaakt van alle geweldige ideeën die je hebt gehad die nooit ergens zijn gebleven, en alle onvoltooide projecten die je bent begonnen maar nooit hebt voltooid. Het overweldigende aantal van deze dingen die niet zijn "gevolgd" kan je doen geloven dat je je potentieel niet waarmaakt. Dit is gewoon niet waar. ADDers zijn van nature visionairs en ideeëngeneratoren. Als iemand ons maar zou betalen om de hele dag geweldige ideeën te bedenken - we zouden allemaal rijk zijn! Maar we krijgen de hele tijd zoveel geweldige ideeën dat het absoluut onmogelijk zou zijn om ze allemaal uit te voeren. Denk er over na. Als je elk goed idee dat je ooit had zou proberen uit te voeren, zou je dan nu tijd hebben om te eten, slapen of zelfs ademen? Waarschijnlijk niet. Maar dit is

Gezond worden met yoga

 Mensen hebben altijd geloofd dat yoga meer voor je lichaam kan doen dan alleen het fit en flexibel houden. Onderzoek toont nu aan dat het kan helpen bij gewichtsbeheersing, lage rugpijn, slapeloosheid en zelfs hartaandoeningen. Studies tonen aan dat yoga helpt bij gewichtsverlies en onderhoud. In een onderzoek onder 15.000 volwassenen ontdekte het Fred Hutchinson Cancer Research Center dat degenen die geen yoga beoefenden over een periode van 10 jaar ongeveer 18,5 pond meer aankwamen dan degenen die minstens vier jaar beoefenden. Er was ook een studie gedaan aan het Preventive Medicine Research Institute in Sausalito, Californië. Uit deze studie bleek dat mensen die regelmatig yoga en meditatie beoefenden, oefenden en keken naar hun dieet meer gewicht verloren dan degenen die oefenden en een uitgebalanceerd dieet aten, maar geen yoga beoefenden. Bovendien kan yoga je bewegingsbereik in je heupen verbeteren, waardoor pijn in de onderrug wordt verminderd. Een studie uitgevoerd aan The A

Zijn alle vormen van dementie Alzheimer?

Het verbaast me dat sommige patiënten en zorgverleners dementie en Alzheimer als één en hetzelfde verwarren. Elke keer dat een familielid aan geheugenverlies lijdt, is de conclusie altijd alzheimer. Is het redelijk om alle vormen van dementie als Alzheimer te bestempelen? Als clinicus is mijn antwoord op vragen dat de ziekte van Alzheimer slechts één type dementie is en dat niet alle vormen van dementie de ziekte van Alzheimer zijn. Naast de ziekte van Alzheimer bestaan ​​er ook andere vormen van dementie, zoals dementie met lewy body, vasculaire dementie, de ziekte van Parkinson met dementie en dementie als gevolg van verschillende neurologische en medische aandoeningen. Hoe weet je of een persoon lijdt aan de ziekte van Alzheimer? Wat is Alzheimer dementie? Alzheimer-dementie is een neurologische aandoening die wordt gekenmerkt door een progressieve en onomkeerbare cognitieve achteruitgang die gepaard gaat met een verminderd functioneren. De cognitieve achteruitgang bestaat uit geheu