Doorgaan naar hoofdcontent

De hoge prijs van woede

 Leer je gevoelens te beheersen voor een betere gezondheid. Stel, u staat in de ‘express’-baan van een supermarktkassa. Je ziet dat de derde persoon voor je ongeveer 25 items heeft en per cheque betaalt wanneer de bewegwijzering dit eiland duidelijk beperkt tot 10 items en contant betalende klanten.

Jij daarentegen staat daar met een dollar in je hand om een ​​pakje kauwgom te kopen.

De caissière doet niets om de situatie onder controle te krijgen en heeft in feite een vriendelijk gesprek met hem over zijn leven terwijl zij zijn spullen belt.

Als u bent zoals de meeste mensen, zult u waarschijnlijk boze gevoelens ervaren. Wat moet je dan doen? Hoe moet je reageren?



Er zijn drie manieren om met boze gevoelens om te gaan:

  1. Bekijk de situatie anders. Terwijl boze gevoelens ons vaak verrassen en automatisch over ons komen, is het onze ‘zelfpraat’ die ons bozer maakt. Verander wat je jezelf vertelt over wat er aan de hand is, en je kunt je gevoelens erover drastisch veranderen. In ons voorbeeld, probeer jezelf dingen te vertellen als "Misschien weet hij of zij niet dat dit een expresbaan is", of "Eigenlijk maakt een paar minuten langer niet uit", of "Ik zal met de manager praten over de probleem als ik meer tijd heb.”
  2. Ontspan en koel af. Als we eenmaal gegrepen zijn door intense boze gevoelens, kunnen we onbekwaam worden en niet in staat om problemen op te lossen of om de informatie te verkrijgen die we nodig hebben om het probleem aan te pakken. De oplossing is om af te koelen voordat je iets doet.Als je bijvoorbeeld in de rij staat, haal dan een paar keer diep adem. Tel tot 10. Zeg tegen jezelf dingen als "Rustig aan", "Dit is morgen niet belangrijk" en "Ik kan mijn emoties onder controle houden."
  3. Zoek naar alternatieven. Zoek naar verschillende manieren om op de situatie te reageren, voordat boze gevoelens je overvallen. Misschien kun je toch krijgen wat je wilt zonder boos gedrag te vertonen. Probeer bijvoorbeeld eenvoudige informatieverstrekking (“Weet u dat dit een expresbaan is?”), of assertieve communicatie (“Mag ik u voor zijn aangezien dit een expresstrook is en ik maar één item heb?”)

Het is bijna altijd beter om alternatieven te proberen voordat je boosheid of agressie uitdrukt!

Waarom jezelf rustig houden? Omdat dit je kan helpen om gezonder en langer te leven. Woede is als zwaarlijvigheid. Het is overal, maar voor niemand goed. Volgens een recent nummer van The Harvard Mental Health Newsletter, „doen optimistische harten het zelfs beter dan boze harten”.

In één onderzoek hadden mensen met een normale bloeddruk die hoog scoorden op een beoordelingsschaal voor woede bijna drie keer meer kans op een hartaanval of binnen vijf jaar een bypass-operatie nodig te hebben.

De anatomie van woede

Meestal kiezen we er niet voor om boos te zijn, maar op de een of andere manier zijn we plotseling in de gevoelens. Vaak weten we niet dat we boos zijn totdat we het voelen.

Woede, die afkomstig is van een deel van onze hersenen dat heel oud is, kan heel kort zijn en slechts een seconde of twee duren. Je kunt het ene moment blij zijn en het andere moment boos. Boze gevoelens kunnen ook gedurende een lange periode aanhouden. Als je veel boos bent, maar je gevoelens niet verbonden zijn met levensomstandigheden, noemen we dat een ‘stemming’. Boze stemmingen zorgen ervoor dat boze gevoelens sterker en sneller opkomen.

Zodra woede begint, veroorzaakt het veranderingen in onze gezichtsuitdrukking, ons gezicht, onze stem en veranderingen in de manier waarop we denken. Het creëert ook impulsen tot actie. Soms hebben we gedachten die woede opwekken. Andere keren hebben we gedachten die tegelijkertijd met de woede optreden. Het is ook mogelijk dat je woede gedachten genereert over waar je boos op bent.

De verschillende gezichten van woede

Je hebt misschien gemerkt dat wat je woede de ene keer 'opwekt', dat op een ander moment niet hoeft te doen. Verschillende mensen kunnen ook heel verschillend reageren op dezelfde gebeurtenis. Sommige mensen herstellen veel sneller dan anderen wanneer ze worden uitgelokt door een negatieve emotie, waaronder woede.

Als je een snel herstellend persoon bent, ben je waarschijnlijk ook beter in staat om je emoties onder controle te houden. Als je echter in dit opzicht wordt uitgedaagd, zul je harder moeten werken om woedebeheersingsvaardigheden te ontwikkelen om met je gevoelens om te gaan.

Boze gevoelens zijn een natuurlijke reactie op frustratie of interferentie met onze doelen. Toch zijn we allemaal verschillend in termen van welke gebeurtenissen woede in ons opwekken, hoe sterk we reageren en hoe lang het duurt voordat we weer normaal worden. Een situatie anders leren zien, afkoelen en zoeken naar alternatieve reacties zijn allemaal effectieve manieren om beter met boze gevoelens om te gaan.

Reacties

Populaire posts van deze blog

De waarheid over ADD bij volwassenen en follow-up

 Als je een volwassene bent met adhd, is de kans groot dat je op een bepaald moment in je leven het gevoel hebt gehad dat je 'je potentieel niet waarmaakt'. Dit oordeel manifesteert zich vaak wanneer je de balans opmaakt van alle geweldige ideeën die je hebt gehad die nooit ergens zijn gebleven, en alle onvoltooide projecten die je bent begonnen maar nooit hebt voltooid. Het overweldigende aantal van deze dingen die niet zijn "gevolgd" kan je doen geloven dat je je potentieel niet waarmaakt. Dit is gewoon niet waar. ADDers zijn van nature visionairs en ideeëngeneratoren. Als iemand ons maar zou betalen om de hele dag geweldige ideeën te bedenken - we zouden allemaal rijk zijn! Maar we krijgen de hele tijd zoveel geweldige ideeën dat het absoluut onmogelijk zou zijn om ze allemaal uit te voeren. Denk er over na. Als je elk goed idee dat je ooit had zou proberen uit te voeren, zou je dan nu tijd hebben om te eten, slapen of zelfs ademen? Waarschijnlijk niet. Maar dit is

Gezond worden met yoga

 Mensen hebben altijd geloofd dat yoga meer voor je lichaam kan doen dan alleen het fit en flexibel houden. Onderzoek toont nu aan dat het kan helpen bij gewichtsbeheersing, lage rugpijn, slapeloosheid en zelfs hartaandoeningen. Studies tonen aan dat yoga helpt bij gewichtsverlies en onderhoud. In een onderzoek onder 15.000 volwassenen ontdekte het Fred Hutchinson Cancer Research Center dat degenen die geen yoga beoefenden over een periode van 10 jaar ongeveer 18,5 pond meer aankwamen dan degenen die minstens vier jaar beoefenden. Er was ook een studie gedaan aan het Preventive Medicine Research Institute in Sausalito, Californië. Uit deze studie bleek dat mensen die regelmatig yoga en meditatie beoefenden, oefenden en keken naar hun dieet meer gewicht verloren dan degenen die oefenden en een uitgebalanceerd dieet aten, maar geen yoga beoefenden. Bovendien kan yoga je bewegingsbereik in je heupen verbeteren, waardoor pijn in de onderrug wordt verminderd. Een studie uitgevoerd aan The A

Zijn alle vormen van dementie Alzheimer?

Het verbaast me dat sommige patiënten en zorgverleners dementie en Alzheimer als één en hetzelfde verwarren. Elke keer dat een familielid aan geheugenverlies lijdt, is de conclusie altijd alzheimer. Is het redelijk om alle vormen van dementie als Alzheimer te bestempelen? Als clinicus is mijn antwoord op vragen dat de ziekte van Alzheimer slechts één type dementie is en dat niet alle vormen van dementie de ziekte van Alzheimer zijn. Naast de ziekte van Alzheimer bestaan ​​er ook andere vormen van dementie, zoals dementie met lewy body, vasculaire dementie, de ziekte van Parkinson met dementie en dementie als gevolg van verschillende neurologische en medische aandoeningen. Hoe weet je of een persoon lijdt aan de ziekte van Alzheimer? Wat is Alzheimer dementie? Alzheimer-dementie is een neurologische aandoening die wordt gekenmerkt door een progressieve en onomkeerbare cognitieve achteruitgang die gepaard gaat met een verminderd functioneren. De cognitieve achteruitgang bestaat uit geheu